Nacht van de Vleermuis


Vleermuizen, wat zijn dat eigenlijk voor dieren? Wat eten ze, waar wonen ze en kunnen ze echt in je haar vliegen? Op al deze vragen en nog veel meer vragen krijgen jullie antwoord tijdens de Nacht van de Vleermuis 2019, die wij op vrijdag 23 augustus 2019 organiseren.
Het programma duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur en is ook geschikt voor kinderen, als ze zo lang kunnen en mogen opblijven.
Jullie krijgen:
• Een kopje koffie/thee of glaasje sap;
• Uitleg over vleermuizen in Papendrecht en Nederland;
• Bezoek aan de oude kelders, die door vleermuizen worden gebruikt als winterverblijfplaats;
• Samen zoeken en luisteren naar vleermuizen in de boomgaard;
• Afsluiting van de avond.
Jullie kunnen je aanmelden door een mailtje te sturen naar iris@maasarend.nl en daarin vermelden met hoeveel volwassenen en/of kinderen jullie komen Het is aan te raden om stevige schoenen aan te trekken.
Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen aan deze avond. Bij meer interesse wordt er een nieuwe datum geprikt.
Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Wel staat er een pot waarin jullie mogen doneren. Alle opbrengsten komen ten goede van vleermuisverblijfplaatsen.


Ruiltuin

Mensen die plantjes, bolletjes en stekjes over hebben, hoeven die niet weg te gooien. Als een plant te groot geworden is, kan die misschien naar een andere tuin.

Iedereen kan bij Tuin bij De Spil of bij ons planten inleveren. Ruilen betekent niet dat je ook iets mee moet nemen, maar het mag wel. Ophalen mag ook zonder plantjes en stekjes in te leveren.

De plantjes kunnen zonder kosten worden meegenomen. Zo wordt het vervangen van tegels door planten voor iedereen mogelijk.

Brengen? Er komt op de locaties een inleverbak.
Ophalen? Maak een afspraak met één van de vrijwilligers en we geven de planten mee of we spreken samen af waar en wanneer je de plantjes kunt ophalen.

Voor het laatste nieuws of de spelregels kunt u kijken op puurpapendrecht.nl; https://puurpapendrecht.nl/groep/ruiltuinen-in-pap...


Vrijwillig(st)er gezocht voor de Zorgboerderij

Wij zijn voor de zorgboerderij opzoek naar vrijwilligers. Meer informatie kunt u vinden op onze pagina zorgboerderij.


De Heerlijkheid start zorgboerderij!

Onder aan de dijk in Papendrecht ligt beleefboerderij de Heerlijkheid. U vindt hier een boomgaard, mini-kinderboerderij en een landwinkel. Een nieuwe tak van de Heerlijkheid is de zorgboerderij.
Vanaf 1 maart zijn wij geopend om onze hulpboeren een zinvolle dagbesteding te bieden. In onze fijne natuurlijke omgeving begeleiden wij groepen van maximaal 6 cliënten. Het werken in de natuur en het contact met dieren heeft een positieve invloed op onze cliënten. Meer informatie kunt u vinden op onze pagina zorgboerderij.

Tv Rijnmond

Beroemd, sterallures, hollywood-aanbiedingen ( Gideons woorden).

We zijn op de televisie geweest. Waarom? Eigenlijk om precies dezelfde reden waarom wij iedere maand een column voor het Papendrechts Nieuwsblad schrijven. De verbreding van de landbouw. Onze agrarische tak (de fruitteelt) is allang onze enige taak niet meer. De tijden zijn veranderd, ik denk aan pa Korteland die ca 40 jaar geleden door zijn klanten met regelmaat uit de boomgaard werd gehaald omdat die klant al een tijdje in zijn winkel vergeefs op de verkoper annex fruitteler had staan wachten. Pa had toen al een vooruitziende blik, de boomgaard alleen was niet genoeg om van te bestaan. In de loop der tijden kwamen er allerlei activiteiten bij, de 'beleefboerderij' is een woord dat schijnbaar hedendaags toepasselijk is op onze Heerlijkheid.

En nu, TV Rijnmond op bezoek. Voor het programma met de titel: 7 Minuten zijn Suzanne en haar cameraman hier een ochtend geweest. Arjan, Gideon, Ad en ik waren 'de klos'. Helaas had Jan geen tijd en voor de biermannen was geen tijd meer. Een shot van de bierbrouwerij zal het slot van de film vormen. Vermoedelijk komen deze ambachtslieden nog wel eens aan de beurt. In het rijtje van onze verbreding van de landbouw staat Bierbrouwerij de Heerlijkheid namelijk hoog genoteerd.

Afin in een ochtend moest het op de rol staan. Geen vragen vooraf, geen repetitie's, geen take 2, (nog) geen sterallures. Alles werd in één keer opgenomen. Ik was best trots op ons. Nieuwsgierig naar het resultaat?

Een leuke ervaring en een mooi document om te koesteren. Hartelijk dank Suzanne en Edo van TV Rijnmond.

De film is hieronder te bekijken.

Twitter

Latest tweet
Laatste tweet
Lekker van dichtbij Het mooie weer heeft gezorgd voor een flinke toename van de biologische/onbespoten bladgroenten… https://t.co/08pP0RbIXq

Written: 24th April 2019