Nieuws

Bakwedstrijd

Woensdag 28 februari 2018.

In februari was het bakmaand bij de Heerlijkheid van Papendrecht. Deze maand werd afgesloten met een succesvolle bakwedstrijd. Iedereen mocht zich opgeven om zijn/haar bak-creatie te laten proeven.

De jury bestond uit Artur Tuytel, Chocolatier en eigenaar van zijn winkel op het Oude Veer, Anita Fijnekam-Schoffelmeer, onze stagaire Denise en Lucas Janssen hartelijk dank voor jullie medewerking! Het was een bijzonder moeilijk taak om uit al dat lekkers en moois een winnaar te kiezen.

De deelnemers mochten thuis iets bakken en ze hadden bijzonder goed hun best gedaan. Er zat duidelijk heel veel werk in de prachtige creaties. Zo was er bijvoorbeeld een varkentjes in de modder taart, een toepasselijk baksel voor onze locatie; de boerderij, een groene cake nodigde niet uit om te proeven maar mocht zich na een dik uur toch de winnaar noemen. Gefeliciteerd Annemieke, wij gaan hem zeker eens maken en het recept delen. Annemieke won een grote mand met Landwinkel-bakspullen t.w.v. € 40,-. De tweede en derde prijs waren resp. de Schwarzwälder Kirschtorte van Margie en de Chocolade gebakjes met frambozen bavaroise/witte chocolade crème van Serena.

Namens de jury en de Heerlijkheid super bedankt voor het meedoen en graag tot volgend jaar bij de volgende bakwedstrijd.

Deelnemers en baksels:

Gerda; vruchtenslof

Ineke; Blauwe bessentaart (Amish style)

Margie; SchwarzwälderKirschtorte

Eléna en Lucie; Wortel-notentaart, koekjes en kokosbollen

Marja; chocoladefudge taart/ Varkentjes in de moddertaart

Jesse; Bietencake met hazelnoten

Annemieke; Spinaziecake met topping

Mevr. Jansen; appelrondo’s en hartige cake

Serena; frambozen bavaroise/ witte chocolade crème


De Heerlijkheid start zorgboerderij!

Onder aan de dijk in Papendrecht ligt beleefboerderij de Heerlijkheid. U vindt hier een boomgaard, mini-kinderboerderij en een landwinkel. Een nieuwe tak van de Heerlijkheid is de zorgboerderij.
Vanaf 1 maart zijn wij geopend om onze hulpboeren een zinvolle dagbesteding te bieden. In onze fijne natuurlijke omgeving begeleiden wij groepen van maximaal 6 cliënten. Het werken in de natuur en het contact met dieren heeft een positieve invloed op onze cliënten. Meer informatie kunt u vinden op onze pagina zorgboerderij.

Tv Rijnmond

Beroemd, sterallures, hollywood-aanbiedingen ( Gideons woorden).

We zijn op de televisie geweest. Waarom? Eigenlijk om precies dezelfde reden waarom wij iedere maand een column voor het Papendrechts Nieuwsblad schrijven. De verbreding van de landbouw. Onze agrarische tak (de fruitteelt) is allang onze enige taak niet meer. De tijden zijn veranderd, ik denk aan pa Korteland die ca 40 jaar geleden door zijn klanten met regelmaat uit de boomgaard werd gehaald omdat die klant al een tijdje in zijn winkel vergeefs op de verkoper annex fruitteler had staan wachten. Pa had toen al een vooruitziende blik, de boomgaard alleen was niet genoeg om van te bestaan. In de loop der tijden kwamen er allerlei activiteiten bij, de 'beleefboerderij' is een woord dat schijnbaar hedendaags toepasselijk is op onze Heerlijkheid.

En nu, TV Rijnmond op bezoek. Voor het programma met de titel: 7 Minuten zijn Suzanne en haar cameraman hier een ochtend geweest. Arjan, Gideon, Ad en ik waren 'de klos'. Helaas had Jan geen tijd en voor de biermannen was geen tijd meer. Een shot van de bierbrouwerij zal het slot van de film vormen. Vermoedelijk komen deze ambachtslieden nog wel eens aan de beurt. In het rijtje van onze verbreding van de landbouw staat Bierbrouwerij de Heerlijkheid namelijk hoog genoteerd.

Afin in een ochtend moest het op de rol staan. Geen vragen vooraf, geen repetitie's, geen take 2, (nog) geen sterallures. Alles werd in één keer opgenomen. Ik was best trots op ons. Nieuwsgierig naar het resultaat?

Een leuke ervaring en een mooi document om te koesteren. Hartelijk dank Suzanne en Edo van TV Rijnmond.

De film is hieronder te bekijken.

Twitter

Latest tweet
Laatste tweet
Proef nu weer de Hollandse lente: *Hollandse asperges *Hollandse spinazie *Hollandse kasbonen *Hollandse kasbloemkool

Written: 22nd March 2018