De Heerlijkheid start zorgboerderij!

Onder aan de dijk in Papendrecht ligt beleefboerderij de Heerlijkheid. U vindt hier een boomgaard, mini-kinderboerderij en een landwinkel. Een nieuwe tak van de Heerlijkheid is de zorgboerderij.
Vanaf 1 maart zijn wij geopend om onze hulpboeren een zinvolle dagbesteding te bieden. In onze fijne natuurlijke omgeving begeleiden wij groepen van maximaal 6 cliënten. Het werken in de natuur en het contact met dieren heeft een positieve invloed op onze cliënten.

Onze doelgroep: De begeleiding is gericht op matige tot licht verstandelijke beperkingen die gedijen bij arbeidsmatig werk in een beschermde, natuurlijke omgeving. Ons werkgebied zal hoofdzakelijk de boomgaard en bij de dieren zijn. Afhankelijk van het weertype wijkt de zorggroep uit naar binnen, naar ontvangstruimte De Hooizolder.

Welke dagen: Wij bieden dagbesteding op dinsdag en vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Wat zal het werk bieden: Het werken in de boomgaard is sterk seizoensgebonden. Een taak in de boomgaard kan bijvoorbeeld zijn het opruimen van de takken en het maken van een takkenwal. Op het erf en bij de dieren zal het werk bestaan uit mesten en vegen van de stallen en hokken en het voeren van de dieren. Op de Hooizolder kunnen wij terecht bij slecht weer. Hier zijn diverse activiteiten te doen, zoals onder andere: inpaktaakjes, schoonmaaktaakjes, koken of creatief bezig zijn.

Dagindeling voorbeeld:
09.00 uur: Ontvangst van de hulpboeren en bespreken van het dagprogramma.
09.30 uur: We starten bij de dieren.
10.00 uur: Tijd voor koffie/thee
10.30 uur: We gaan verder met het buitenwerk bij de dieren
11.45 uur: Alles opruimen en de lunch voorbereiden
12.30 uur: Lunchtijd
13.00 uur: Even relaxen en bespreken van het middagprogramma
13.30 uur: Starten met de middag
15.15 uur: Alles opruimen en tijd voor koffie/thee
16.00 uur: Einde van de dag

Contactinformatie:
Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Dan kunt u contact opnemen met ons.
E-mailadres: zorg@heerlijkheidpapendrecht.nl
Telefoonnummer Ester: 06-37115091

Alle hulpboeren die bij ons dagbesteding willen genieten, worden door ons aangemeld bij de organisatie Zorgboeren Zuid Holland: www.zorgboerenzuidholland.nl