Zorgboerderij de Heerlijkheid


De nieuwste tak van de Heerlijkheid is de zorgboerderij.
Vanaf 1 maart 2018 zijn wij geopend om onze hulpboeren een zinvolle dagbesteding te bieden. In onze fijne natuurlijke omgeving begeleiden wij groepen van maximaal 6 cliënten. Het werken in de natuur en het contact met dieren heeft een positieve invloed op onze cliënten.

Plek vrij

Er is momenteel plek vrij op dinsdag en vrijdag voor de doelgroep (jong)volwassen met een matige tot licht verstandelijke beperkingen en/of autisme.

Op donderdagochtend is er plek vrij voor kinderen. De donderdagochtend groep is vooral gericht op de dieren en de pony's.


Doelgroep

De begeleiding is gericht op matige tot licht verstandelijke beperkingen en/of autisme die gedijen bij arbeidsmatig werk in een beschermde, natuurlijke omgeving. Ons werkgebied zal hoofdzakelijk bij de dieren en in de boomgaard zijn. Afhankelijk van het weertype wijkt de zorggroep uit naar binnen, naar ontvangstruimte De Hooizolder. Daarnaast hebben wij op donderdagochtend van 09.00 uur tot 12.30 uur de doelgroep kinderen. De donderdagochtend groep is vooral gericht op de dieren en de pony's.


Dagen

Wij bieden op dit moment dagbesteding op dinsdag en vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur voor de doelgroep (jong)volwassen met een matige tot licht verstandelijke beperkingen en/of autisme.
Op donderdagochtend van 09.00 uur tot 12.30 uur is de doelgroep kinderen. De donderdagochtend groep is gericht op de dieren en de pony's.


Wat zal het werk bieden

Het werken in de boomgaard is sterk seizoensgebonden. Een taak in de boomgaard kan bijvoorbeeld zijn het opruimen van de takken en het maken van een takkenwal. Op het erf en bij de dieren zal het werk bestaan uit mesten en vegen van de stallen en hokken en het voeren van de dieren. Op de Hooizolder kunnen wij terecht bij slecht weer. Hier zijn diverse activiteiten te doen, zoals onder andere: inpaktaakjes, schoonmaaktaakjes, koken of voorbereidend werk voor bijvoorbeeld de Landwinkel of het verhuur van de Hooizolder aan een groep.


Dagindeling voorbeeld

09.00 uur: Ontvangst van de hulpboeren en bespreken van het dagprogramma.
09.10 uur: We starten bij de dieren.
10.00 uur: Tijd voor koffie/thee
10.30 uur: We gaan verder met het buitenwerk bij de dieren
11.45 uur: Alles opruimen en de lunch voorbereiden en even tijd voor jezelf.
12.30 uur: Lunchtijd
13.00 uur: Even relaxen en bespreken van het middagprogramma
13.30 uur: Starten met de middag
15.15 uur: Alles opruimen en tijd voor koffie/thee
16.00 uur: Einde van de dag

Huisregels

 • Bij aankomst persoonlijke spullen in je eigen kastje in de kantine leggen. (naams-gebonden) Voor de sleutel is een sleutelhanger te krijgen, maar je mag ook je eigen sleutelhanger eraan hangen.
 • Je mobiel mag niet bekeken/gebruikt worden van 9.00- 16.00 uur. In geval van nood kan men ons bereiken op 078-6440599 ( Landwinkel) Na de lunch is er 10 minuten persoonlijke pauze, mobielgebruik is dan toegestaan.
 • Zonder toestemming mag niemand aan andermans persoonlijke eigendommen komen.
 • Roken is beperkt toegestaan. Vraag naar de voorwaarden.
 • Het terrein van de Heerlijkheid verlaten mag men alleen als men zich persoonlijk heeft afgemeld bij de zorgbegeleider.
 • Ieder sluit zich aan bij de 10.00 uur koffiepauze, 12.15 uur eetpauze, 15.30 uur koffiepauze in de kantine of indien het weer het toelaat buiten aan de picknicktafel.
 • Met (modder/paarden) laarzen aan mag men niet in de Landwinkel en de Hooizolder komen. Laarzen kunnen op de aangewezen(druip) plek gewisseld worden voor de schoenen.
 • Foto’s mogen alleen gebruikt/ gepubliceerd worden indien degene die op de foto staat schriftelijke toestemming heeft gegeven.
 • Verboden toegang in de: bestrijdingsmiddelenkamer en de privéruimtes in de boerderij ( staat “privé- geen toegang” op de deu
 • Het terrein van de Heerlijkheid is open van 9:00 uur tot 16:00 uur voor de cliënten van de dagbesteding.
 • De cliënten van de dagbesteding zorgen zelf voor het vervoer van en naar Zorgboerderij de Heerlijkheid.

Zonder toestemming mag men niet :

 • De dierenverblijven openen en binnen gaan.
 • De dieren voeren.
 • Gereedschappen* vastpakken.
 • De koelcellen openen.
 • In de Bijenstal en de bijenkasten komen.
 • Aan bomen/struiken/fruit komen.
 • In de Landwinkel komen
 • In de Bierbrouwerij komen.

*Gereedschappen zijn: hooivorken, spade, schop, hark, mestvork, boren, hamers, messen, tangen, zagen, zaagmachines, schuurmachines, schroeftollen, schroevendraaiers, keukengerei, alles wat in de bierbouwerij staat,


Contactinformatie

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Dan kunt u contact opnemen met ons.
E-mailadres: info@heerlijkheidpapendrecht.nl
Telefoonnummer Ester: 06-37115091
Telefoonnummer Thuja: 06-27847470

Alle hulpboeren die bij ons dagbesteding willen genieten, worden door ons aangemeld bij de organisatie Zorgboeren Zuid Holland: www.zorgboerenzuidholland.nl