Zorgboerderij de Heerlijkheid


De nieuwste tak van de Heerlijkheid is de zorgboerderij.
Vanaf 1 maart 2018 zijn wij geopend om onze hulpboeren een zinvolle dagbesteding te bieden. In onze fijne natuurlijke omgeving begeleiden wij groepen van maximaal 6 cliënten. Het werken in de natuur en het contact met dieren heeft een positieve invloed op onze cliënten.

Plek vrij

Er is momenteel plek vrij op dinsdag en vrijdag voor de doelgroep (jong)volwassen met een matige tot licht verstandelijke beperkingen en/of autisme.

Op donderdagochtend is er plek vrij voor kinderen. De donderdagochtend groep is gericht op de dieren en de pony's.


Doelgroep

De begeleiding is gericht op matige tot licht verstandelijke beperkingen en/of autisme die gedijen bij arbeidsmatig werk in een beschermde, natuurlijke omgeving. Ons werkgebied zal hoofdzakelijk de boomgaard en bij de dieren zijn. Afhankelijk van het weertype wijkt de zorggroep uit naar binnen, naar ontvangstruimte De Hooizolder. Daarnaast hebben wij op donderdagochtend van 09.00 uur tot 12.30 uur de doelgroep kinderen. De donderdagochtend groep is gericht op de dieren en de pony's.


Dagen

Wij bieden op dit moment dagbesteding op dinsdag en vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur voor de doelgroep (jong)volwassen met een matige tot licht verstandelijke beperkingen en/of autisme.
Op donderdagochtend van 09.00 uur tot 12.30 uur is de doelgroep kinderen. De donderdagochtend groep is gericht op de dieren en de pony's.


Wat zal het werk bieden

Het werken in de boomgaard is sterk seizoensgebonden. Een taak in de boomgaard kan bijvoorbeeld zijn het opruimen van de takken en het maken van een takkenwal. Op het erf en bij de dieren zal het werk bestaan uit mesten en vegen van de stallen en hokken en het voeren van de dieren. Op de Hooizolder kunnen wij terecht bij slecht weer. Hier zijn diverse activiteiten te doen, zoals onder andere: inpaktaakjes, schoonmaaktaakjes, koken of creatief bezig zijn.


Dagindeling voorbeeld

09.00 uur: Ontvangst van de hulpboeren en bespreken van het dagprogramma.
09.30 uur: We starten bij de dieren.
10.00 uur: Tijd voor koffie/thee
10.30 uur: We gaan verder met het buitenwerk bij de dieren
11.45 uur: Alles opruimen en de lunch voorbereiden
12.30 uur: Lunchtijd
13.00 uur: Even relaxen en bespreken van het middagprogramma
13.30 uur: Starten met de middag
15.15 uur: Alles opruimen en tijd voor koffie/thee
16.00 uur: Einde van de dag


Contactinformatie

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Dan kunt u contact opnemen met ons.
E-mailadres: info@heerlijkheidpapendrecht.nl
Telefoonnummer Ester: 06-37115091
Telefoonnummer Thuja: 06-27847470

Alle hulpboeren die bij ons dagbesteding willen genieten, worden door ons aangemeld bij de organisatie Zorgboeren Zuid Holland: www.zorgboerenzuidholland.nl