Ponylessen

Door kleine aanpassingen in de omgang kan je al een enorm verschil krijgen in de reactie van een pony. Je leert bij ons het vertrouwd raken in de omgang met pony’s, diverse onderdelen van de verzorging en verschillende onderdelen van de basissport daarnaast worden de basisbeginselen van het rijden geleerd. Wij proberen de kinderen zo breed mogelijk op te leiden maar wel op een paardvriendelijke manier. Als de kinderen genoeg ervaring hebben, verwijzen wij voor het "echte" rijden door naar de manege.

De lessen zijn mogelijk op woensdag, vrijdag en zaterdag. Op dit moment hebben wij een wachtlijst. Inschrijven voor de wachtlijst kan via de mail: Ponyplus@heerlijkheidpapendrecht.nl


Groepsles (van 4 jaar tot 45 kg)

De groepslessen zijn gericht op de beginselen van “het omgaan met de pony's” te leren. De lessen worden zowel naast de pony's gegeven als op de pony's gegeven.

De groepslessen worden gegeven zodat de kinderen goed vertrouwd raken met de pony's. Waardoor het zowel voor paard als ruiter prettiger is als er straks wordt gereden.

De minimale leeftijd voor de groeplessen is 4/4,5 jaar. Het maximale gewicht is 45 kilogram. In de groepslessen wordt er gestart in een half uursles met maximaal 2 kinderen. Als de kinderen over genoeg vaardigheden beschikken (voor het eerste diploma), kunnen ze doorstromen naar een basisles van een uur met maximaal 4 kinderen.

Het is mogelijk om eerst twee proeflessen te volgen voor de groepslessen.

Wilt u meer informatie of via de mail een les boeken? Neem dan contact op via ponyplus@heerlijkheidpapendrecht.nl

Tarieven gelden vanaf 1 januari 2019


Groepsles (4 jaar tot 45 kilogram)

€ 37,- per maand

Proefles (2x mogelijk) (4 jaar tot 45 kilogram) voor de groepslessen


€ 8,50 per lesMaandbetalingen: Op factuur aan het begin van elke maand of kwartaal. Bij een kwartaal betaling krijg je 5% korting.

In de schoolvakanties van het basisonderwijs is er gewoon les. Alleen tussen kerst en oud&nieuw is er geen les. Bij nationale feestdagen is er geen les. De lessen mogen ingehaald worden. Een afspraak hiervoor kan gemaakt worden via ponyplus@heerlijkheidpapendrecht.nl of via de website

Lessen beëindigen: Wilt u stoppen met de lessen dan kan dit schriftelijk of via ponyplus@heerlijkheidpapendrecht.nl doorgegeven uiterlijk 15 dagen voor het ingaan van de nieuwe betaaltermijn. De lessen stoppen dan per ingang van de (normaal gesproken) nieuwe betaaltermijn.

Inschrijven: Wilt u zich inschrijven? Dan kunt u een mailtje sturen naar ponyplus@heerlijkheidpapendrecht.nl.

Afmelden voor een les? Dit horen wij graag zo spoedig mogelijk zodat wij rekening kunnen houden met het indelen en de hoeveelheid beweging van de pony's. Als de les na 8 uur 's ochtends is afgemeld kan er niet meer worden ingehaald.