Verwerkte eigen producten

Toen een hagelbui in juni 1999 een deel van onze appel- en perenoogst zo beschadigde, dat deze ongeschikt werd voor de verse verkoop in de winkel, ontstond het idee om deze appels en peren te verwerken tot sap en te gaan verkopen. Dit liep zo goed dat wij besloten om ook zelf ander eigen fruit te gaan verwerken. Een opslagruimte werd verbouwd tot 'jamkeuken' waar we nu diverse soorten eigen fruit verwerken tot jam, saus, moes en sap.

Producten

Hieronder geven wij een indicatie van welke producten wij verkopen in onze Landwinkel onder de naam 'De Heerlijkheid van Papendrecht'. Echter omdat wij te maken hebben met een natuurproduct en afhankelijk zijn van onze oogst is de aanvoer per seizoen/jaar verschillend.

In onze winkel zijn deze producten onder ons eigen merk "De Heerlijkheid van Papendrecht" te koop. Het fruit in deze producten komt voor 100% uit eigen boomgaard en zijn deels verwerkt in eigen jamkeuken.

Van ons fruit uit eigen boomgaard worden de volgende conserveren geproduceerd:

  • JAM: pruimen, rode bessen, bramen, vlierbessen, frambozen en 'allegaardje' (een meer vruchtenjam. De samenstelling van deze jam is wisselend)
  • DESSERTSAUS: pruimen, rode bessen, bramen en een sausmiksje (een meer vruchtensaus. De samenstelling van deze saus is wisselend)
  • SAP: appel- en appel-perensap, en soms wordt er ook, in kleine hoeveelheden sap gemaakt van ander fruit.

Naast deze echte fruitproducten maakt Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier voor ons nog honing-chocoladerepen met honing van onze bijen en een frambozenreep met onze frambozen.

Natuurlijk hebben wij met onze bieren van eigen brouwerij ook nog een echt eigen product. Een deel van de gebruikte hop in deze bieren telen wij ook zelf en ook worden er bieren gebrouwen met eigen fruit. Voor meer info over de bierbrouwerij klik hier

Met deze producten is een bijzonder lekker, zeg maar HEERLIJK, cadeaupakket samen te stellen.