Biersoorten

In onze brouwerij worden diverse biersoorten gebrouwen. Zes van deze bieren vindt u vast in het assortiment zoals dat in onze Landwinkel wordt verkocht. Daarnaast wordt er regelmatig een ander, wisselend biertype gebrouwen en onder de naam Heerlijkheid Speciaal in de Landwinkel verkocht. De oplage hiervan is steeds beperkt, dus op=op.

Het vaste assortiment bestaat uit:

DIJKBIER

Dijkbier is een prachtig donkerblond bier, licht bitter met een mild hoparoma, verkregen door de speciale dry-hopping methode. Dit verrassende speciaalbier, met een alcoholpercentage van 4,8%, smaakt het best op een temperatuur van 10-12°C.


BOEZEMBIER

Boezembier wordt al jaren door de brouwer gemaakt naar een ondertussen uitgebalanceerd recept van verschillende graansoorten, kruiden, specerijen en fruit. Dit tarwebier is matig zuur en heeft een subtiel gekruide smaak en een alcoholpercentage van 4,9%. Boezembier laat je de zomer proeven! Gekoeld serveren.


STEEGTBIER

Steegtbier is een koperkleurig bier met een onmiskenbare moutsmaak. Dit goed doordrinkbare Ierse biertype staat bekend om zijn fruitige aroma's en is zalig om te schenken bij een feestelijke gelegenheid op een temperatuur van 10-12°C . Het alcoholpercentage van dit bier is 4,2 %


BROERTJE BOK

De bockbieren van onze brouwerij zijn genoemd naar ons bokje met de naam Broertje. Hij siert ook de etiketten van de beide bockbieren:
Herfstbock:

Een heerlijk donkerbruin bokbier volgens Beierse traditie gebrouwen. Dit moutige, licht bittere, maar zachte speciaal bier heeft een zomerlang in alle koelte en rust kunnen rijpen. Het alcoholpercentage ligt iets hoger dan bij de vorige bieren, nml. 6,5%
Lentebock:
Een donkergeel tot amberkleurig bockbier dat tijdens de koude wintermaanden is gebrouwen en gelagerd. De smaak van dit moutige, licht bittere maar zachte speciaalbier laat je de koude wintermaanden vergeten. Lentebock heeft een alcoholpercentage van 5,9%.


PAPENPILS

Voortgekomen uit onze Heerlijkheid Speciaal serie. Door de grote vraag naar dit bier nu vast opgenomen in ons assortiment. De eerste pils werd gebrouwen in 1842 in de stad Pilsen. in dit biertype zijn weinig restsuikers meer aanwezig en het heeft een droge, dorstlessende afdronk. Papenpils, alcoholpercentage is 4,9%, is gebrouwen met de beste Duitse hop en vergist met originele Tsjechische gist.


AAICHIE-BIER

Ons nieuwste biertje is vernoemd naar Aaichie de Erwtenpeller. Aachie staat symbool voor de leefwijze van de Papendrechters (Erwtenpellers) door de jaren heen. Het vaak karige loon werd aangevuld met het telen, pellen en verkopen van erwten. Aachie bier, 5,5 % alcohol, is een karaktervol doordrinkbaar speciaalbier met de smaak van donkere mout en kruidige hop.