Nieuws

Bakwedstrijd

Februari wordt bij ons BAKmaand.
Er is weer een bakwedstrijd.

Woensdag 28 februari 14.00 – 15.30 uur

Wilt u meedoen aan de bakwedstrijd dan kunt u onderstaande gegevens mail naar landwinkel@heerlijkheidpapendrecht.nl of een inschrijfformulier afhalen in de Landwinkel.

Inschrijven bakwedstrijd

Naam + Achternaam: …………………………………………………………………………………………

E-mail adres: ………………………………………………………………………………………………………

Telefoonnummer: …………………………………………………………………………………………………

Wat ga je maken? …………………………………………………………………………………………………

Mogen wij foto’s gebruiken voor promotiedoeleinden?JANEE


Werkwijze:

U bakt zelf thuis uw creatie en neemt deze vervolgens mee naar de winkel.

U levert uw baksel af, en vervolgens krijgt u een nummer.

De jury maakt om 15:00 uur/15:30 uur de uitslag bekend.

U mag desgewenst op de Hooizolder verblijven.


Spaart u al Piggypunten? Voor elk bakingrediënt dat u bij ons aanschaft krijgt u één Piggypunt.

Wij zouden het leuk vinden als u het recept achterlaat voor ons! Wie weet komt uw recept dan wel in de winkel.

Van 13.30 uur tot 14:00 uur is de instroom van de sterren van de bakwedstrijd.


De Heerlijkheid start zorgboerderij!

Onder aan de dijk in Papendrecht ligt beleefboerderij de Heerlijkheid. U vindt hier een boomgaard, mini-kinderboerderij en een landwinkel. Een nieuwe tak van de Heerlijkheid is de zorgboerderij.
Vanaf 1 maart zijn wij geopend om onze hulpboeren een zinvolle dagbesteding te bieden. In onze fijne natuurlijke omgeving begeleiden wij groepen van maximaal 6 cliënten. Het werken in de natuur en het contact met dieren heeft een positieve invloed op onze cliënten. Meer informatie kunt u vinden op onze pagina zorgboerderij.

Tv Rijnmond

Beroemd, sterallures, hollywood-aanbiedingen ( Gideons woorden).

We zijn op de televisie geweest. Waarom? Eigenlijk om precies dezelfde reden waarom wij iedere maand een column voor het Papendrechts Nieuwsblad schrijven. De verbreding van de landbouw. Onze agrarische tak (de fruitteelt) is allang onze enige taak niet meer. De tijden zijn veranderd, ik denk aan pa Korteland die ca 40 jaar geleden door zijn klanten met regelmaat uit de boomgaard werd gehaald omdat die klant al een tijdje in zijn winkel vergeefs op de verkoper annex fruitteler had staan wachten. Pa had toen al een vooruitziende blik, de boomgaard alleen was niet genoeg om van te bestaan. In de loop der tijden kwamen er allerlei activiteiten bij, de 'beleefboerderij' is een woord dat schijnbaar hedendaags toepasselijk is op onze Heerlijkheid.

En nu, TV Rijnmond op bezoek. Voor het programma met de titel: 7 Minuten zijn Suzanne en haar cameraman hier een ochtend geweest. Arjan, Gideon, Ad en ik waren 'de klos'. Helaas had Jan geen tijd en voor de biermannen was geen tijd meer. Een shot van de bierbrouwerij zal het slot van de film vormen. Vermoedelijk komen deze ambachtslieden nog wel eens aan de beurt. In het rijtje van onze verbreding van de landbouw staat Bierbrouwerij de Heerlijkheid namelijk hoog genoteerd.

Afin in een ochtend moest het op de rol staan. Geen vragen vooraf, geen repetitie's, geen take 2, (nog) geen sterallures. Alles werd in één keer opgenomen. Ik was best trots op ons. Nieuwsgierig naar het resultaat?

Een leuke ervaring en een mooi document om te koesteren. Hartelijk dank Suzanne en Edo van TV Rijnmond.

De film is hieronder te bekijken.

Twitter

Latest tweet
Laatste tweet
https://t.co/55dhVkarNj

Written: 8th February 2018