Nieuws

 

Prijsvraag Dag van de Heerlijkheid

Op de open dag was er een prijsvraag die gemaakt kon worden en vervolgens ingeleverd. Wij hebben veel ingevulde prijsvragen ontvangen en deze nagekeken. De winnaar van de prijsvraag is: Fam. Pruim. Neemt u contact op via: info@heerlijkheidpapendrecht.nl wanneer u het verrassingspakket wilt afhalen?

Hieronder nog de vragen en juiste antwoorden:

1. Wat is de kleur van onze gans?
Wit
2. Hoeveel hangbuikzwijnen zijn er?
Twee
3. Welke pruim gaan wij over 2 weken als eerste plukken?
De Opal
4. Hoeveel bijenkasten staan er in en om de bijenstal?
11 stuks
5. Bij de waterzuivering staan wilgen. Hoe oud zijn die?
102 jaar
6. Welk gezegde is op deze vrucht van toepassing?
Zo rot als een mispel
7. Dit jaar hebben wij 1 soort appelras gepland. Welke?
Natyra
8. De bogen van het terras zijn begroeit. Met welke plant?
Hop
9. Wat is de naam van de nieuwe pony/paard?
Gijs
10. Welke kraamhouder zit er op de Hooizolder?
Elly/Kantklossen

 

Dag van de Heerlijkheid

Op zaterdag 1 juli 2017 vieren wij weer ‘Dag van de Heerlijkheid’.

Klik hier voor meer informatie over de Dag van de Heerlijkheid.

IMG_1074.JPG

 

 

 

Nieuwe lessen Ponyplus

- Nieuwe lessen:
* Rijlessen
* Grondwerk
* Loswerken
* Masseren
* Veligheidstraining
Zie lessen voor meer informatie 


Tv Rijnmond

Beroemd, sterallures, hollywood-aanbiedingen ( Gideons woorden).

We zijn op de televisie geweest. Waarom? Eigenlijk om precies dezelfde reden waarom wij iedere maand een column voor het Papendrechts Nieuwsblad schrijven. De verbreding van de landbouw. Onze agrarische tak (de fruitteelt) is allang onze enige taak niet meer. De tijden zijn veranderd, ik denk aan pa Korteland die ca 40 jaar geleden door zijn klanten met regelmaat uit de boomgaard werd gehaald omdat die klant al een tijdje in zijn winkel vergeefs op de verkoper annex fruitteler had staan wachten. Pa had toen al een vooruitziende blik, de boomgaard alleen was niet genoeg om van te bestaan. In de loop der tijden kwamen er allerlei activiteiten bij, de 'beleefboerderij' is een woord dat schijnbaar hedendaags toepasselijk is op onze Heerlijkheid.

En nu, TV Rijnmond op bezoek. Voor het programma met de titel: 7 Minuten zijn Suzanne en haar cameraman hier een ochtend geweest. Arjan, Gideon, Ad en ik waren 'de klos'. Helaas had Jan geen tijd en voor de biermannen was geen tijd meer. Een shot van de bierbrouwerij zal het slot van de film vormen. Vermoedelijk komen deze ambachtslieden nog wel eens aan de beurt. In het rijtje van onze verbreding van de landbouw staat Bierbrouwerij de Heerlijkheid namelijk hoog genoteerd.

Afin in een ochtend moest het op de rol staan. Geen vragen vooraf, geen repetitie's, geen take 2, (nog) geen sterallures. Alles werd in één keer opgenomen. Ik was best trots op ons. Nieuwsgierig naar het resultaat?

Een leuke ervaring en een mooi document om te koesteren. Hartelijk dank Suzanne en Edo van TV Rijnmond.

De film is hieronder te bekijken.

 

 

 

U moet Adobe Flash installeren om deze inhoud weer te geven.

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.