Huisregels Ponyplus

 

Voeren: Het is streng verboden om de pony's te voeren.

Betaling: Betaling van de leskaart is op of voor de eerste les van de kaart. Dit kan door middel van het overmaken op rekeningnummer: NL91RABO0393032523 t.n.v. De Heerlijkheid van Papendrecht o.v.v. de naam en lesdag van het kind, of in de winkel contant/met de pin te betalen.

Opzeggen: Wil je stoppen met lessen bij Ponyplus dan horen wij dit graag minimaal 1 week van te voren via ponyplus@heerlijkheidpapendrecht.nl.

 

Tienrittenkaart/losse lessen: Wij werken met tienrittenkaarten en losse lessen. Tienrittenkaarten zijn 11 weken geldig met uitzondering van de dagen die bij ons uitvallen bv. Feestdagen. In de zomervakantie is de kaart 13 weken geldig. Indien de les op tijd is afgezegd kan de les ingehaald worden.

Afmelden en inhalen: Indien je minimaal 24 uur van te voren hebt afgemeld, kan je de les inhalen. Afmelden kan via ponyplus@heerlijkheidpapendrecht.nl of 06-27847470 (telefonisch bereikbaar ma t/m vr van 9-17. App’en of sms’en kan wel altijd)

 

Schoolvakantie en feestdagen: In de schoolvakanties gaan de normale lessen door. Behalve in de week tussen Kerst en Oud&nieuw dan zijn wij gesloten. Op feestdagen zijn wij ook gesloten. Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd waar je aan mee kan doen.

 

Aansprakelijkheid: Het omgang en rijden met pony's brengt altijd een risico met zich mee. De lessen vinden bij ons plaats op eigen risico.

Benodigdheden:
– Een veiligheidscap is verplicht om op de pony’s te zitten. Deze is bij ons te leen als je er zelf geen een hebt. De veiligheidscap dient te voldoen aan de NEN-EN 1384 norm
– Een spijkerbroek zit vaak niet lekker en gaat schuren. Daarom is een paardrijbroek, legging of joggingbroek aan te raden.
– Schoeisel: rijlaarzen of jodphurlaarzen of stevige schoenen met een gladde doorlopende zool met een hak en gladde bovenkant, in combinatie met chaps. Het schoeisel mag niet te breed zijn.
- Geen grote, uitstekende en/of loshangende sieraden en losse kleding.

 

 Overige regels:
- Op het terrein bij de pony's dient iedereen zich rustig te gedragen.
– Aanwijzingen en instructies van de medewerkers dienen te allen tijden te worden opgevolgd.
– Op het terrein mag niet worden gerookt.
– De auto's bij voorkeur niet op het pad parkeren als de auto er de gehele les staat. Dit i.v.m. het parkeren van de winkelklanten.
– Als er tijdens de lessen op het paard wordt gezeten, is het verplicht een goed passende veiligheidshelm met gesloten kinband te dragen voorzien van de  NEN-EN 1384 norm  (deze kan bij ons geleend worden tijdens de les).
– Bij extreme weersomstandigheden nemen wij contact met u op of de les doorgaat.
– Toeschouwers dienen zich rustig te gedragen omdat de pony's anders kunnen schrikken en mogen zich niet met de gang van zaken in een les bemoeien.
- Toegang op het terrein en deelname aan de lessen is op eigen risico.
- Tijdens de lessen zijn alleen de leskinderen toegestaan bij de pony's tussen het hek.
- Als iemand twee keer zonder afmelden niet op de les verschijnt, komt het plekje vrij voor andere kinderen.

 

 

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.