Zuivel, kaas en eieren

 

De volgende producten/producenten hebben wij in de winkel:

Weerribben zuivel

Wij verkopen biologische zuivel van het merk Weerribben. 
Aan de rand van het Nationaal Park de Weerribben, ligt de zuivelboerderij van familie De Lange. Om precies te zijn, in "Klein Nederland", het bruggetje over, langs het ooievaarsnest en dan rechtdoor...... rietvelden, graslanden en water, met daartussen afwisselend bomen. "Weerribben zuivel" heeft er voor gekozen het bedrijf aan te passen aan de omgeving: extensieve, biologische veehouderij, met daarnaast een ambachtelijk zuivelfabriekje. 

Wij hebben niet het gehele assortiment van de weerribben in de winkel staan. Heeft u interesse in een product dat niet in onze winkel staat, vraag dan gerust of wij het product voor u kunnen bestellen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Weerribben

Landwinkel Weenink

Bij Landwinkel Weenink komen de koe kazen vandaan.
Kaasboerderij Weenink heeft nog steeds een combinatie van Ambachtelijke traditie & Boerenkaas van rauwe melk. Pasteuriseren veranderd de smaak van de melk en daardoor de smaak van de kaas. Door niet te pasteuriseren en de melk rauw te verwerken, blijven de fijne aroma´s behouden en krijg je uiteindelijk de lekkerste kaas. Voor meer informatie klik hier.

Landwinkel de Mekkerstee

De geitenkaas komt bij Landwinkel de Mekkerstee vandaan.

Drie kazen van De Mèkkerstee hebben op twee verschillende kaascompetities in Engeland prijzen gewonnen. Bij de International Cheese Awards in Engeland heeft onze belegen geitenkaas GOUD en de Jerseykaas (die op de Mèkkerstee gemaakt wordt) ZILVER gewonnen! De Mèkkerstee beklede in de categorie Biologische Kaas Specialiteiten de eerste en tweede plaats! De International Cheese Awards is één van de grootste kaaskeuringen ter wereld! Elke kaas wordt aan een intensieve beproeving onderworpen voor de de goud, zilver of bronzen awards wordt toegekend.

Ook won de geitenkaas met Fenegriek goud en dat op de kaaskeuring op de Great Yorkshire Schow 2014 in Harrogate. De kaas werd eveneens door de jury uitgebreid getest en deze kaas was de beste in de categorie: Kaasspecialiteiten gemaakt van geitenmelk.

Voor meer informatie over de Mekkerstee kunt u hier klikken

Biologische eieren

Wij verkopen Biologische eieren van het merk Proef. Voor meer informatie over proef kunt u hier klikken.

Vrije uitloop eieren van boer Joop

Vrije uitloop: Deze kippen hebben een behoorlijk goed leven in een ruime stal en ze kunnen in een uitloop naar buiten wanneer ze willen.

Pure Graze

Pure Graze® levert (h)eerlijk Hollands grasgevoerd vlees van runderen, varkens, lammeren en kippen die lekker buiten in de wei hebben gelopen.

Pure Graze® vlees is van de beste kwaliteit en is ouderwets lekker! Dat is proef je, dat ruik je en dat zie je!

  • Antibiotica vrij en zonder toevoegingen van medicijnen.
  • Rijk aan bouwstoffen en vol levensenergie.
  • Regionaal geproduceerd en geconsumeerd.
  • Milieu- en diervriendelijk geproduceerd.

Het Pure Graze® keurmerk geeft u de garantie dat u 100% gras en kruiden gevoerde producten van rund en lam koopt, die uitblinken in duurzaamheid en gezondheid. Onze kippen en varkens eten maximaal gras en kruiden en worden bijgevoerd met mengvoeders die Europese eiwitproducten bevatten en regionale energieproducten. Hiermee produceren we zo duurzaam als momenteel praktisch mogelijk is. Voor meer informatie kunt u hier klikken. 

De Vegetarische slager

's Werelds eerste Vegetarische Slager! Culinair vegetarisch genieten in een nieuw jasje. Luxe slager van toen zonder vlees en vis. Voor meer informatie klik hier.

Ice Cream Factory

Enig idee hoe lekker de natuur smaakt? U proeft het in ons uitgebreide assortiment biologisch en biologisch-dynamisch ijs. Voor meer informatie over het ijs kunt u hier klikken.

Zuivelboerderij IJsseloord

Zuivelboerderij IJsseloord is een modern melkveebedrijf die van haar eigen melk diverse soorten zuivel maakt. Wilt u meer weten over Zuivelboerderij IJsseloord dan kunt u hier klikken.

Boer'n Dip

Sinds 2013 heeft Food Happiness een breed scala aan boerenproducten ontwikkeld. Gemaakt in samenwerking met regionale boeren die mooie grondstoffen maken voor smakelijke producten. Boer`n dipsauzen, Boer`n salades, Boer`n kruidenboters en Boer`n soepen. Alles is gemaakt met eerlijke producten en met een eigen uniek receptuur. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Landwinkel

De puurste en lekkerste zuivel is de Boerenzuivel van Landwinkel. Verse melk, romige yoghurt, overheerlijke kwark en vla. Eerlijke producten, gemaakt van melk afkomstig van Nederlandse koeien en rijk aan calcium! Deze Boerenzuivel maakt uw maaltijd pas écht af, maar is ook heerlijk als ontbijt of als tussendoortje. Combineer het met de zoete smaakmakers van Landwinkel en u weet niet wat u proeft! Geniet ervan! 

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.