AGF staat voor aardappelen, groenten en fruit.

Deze tak is rijk vertegenwoordigt in onze Landwinkel.

Aardappelen

Wij verkopen altijd seizoensgebonden aardappelen, deze kopen wij bij de boer (bij de Zuidpunt uit Dordrecht of bij Kleinjan uit Ridderkerk). De aardappelen die wij in onze Landwinkel verkopen zijn niet gewassen. De aardappel lijkt wel zo robuust en stevig, maar deze knollen zijn zeer kwetsbaar. In de industrie gaan de aardappelen vaak door een 'wasstraat', hierdoor ontstaan kneuzingen, deze worden zichtbaar in de vorm van zgn. blauwe plekken. Het is dan bijvoorbeeld niet verstandig om uw aardappels achter op de fiets te binnen of te laten vallen.

De aardappelen die wij bij de boer kopen, pakken wij zelf in 2,5 kg en 5 kg zakken in. Maar het is ook mogelijk om kleinere of grote hoeveelheden te vragen. Dit pakken wij graag ter plekke voor u in.

Het assortiment aardappelen is afhankelijk van het seizoen:
- Frieslander
- Bildstar
- Doree
- Bonken
- Eigenheimers
- Hoekse Rooie
- Opperdoes
- Biologische aardappelen

Groenten

In ons ruim gesorteerde groenten schap vind u ook diverse soorten seizoensgroenten. Ook hier hebben wij de splitsing biologisch (groene prijskaartjes) en gangbaar (witte prijskaartjes) geteelde groenten. Alle groenten liggen los in de kisten hierdoor is het mogelijk uw eigen hoeveelheid af te wegen. U mag de groenten zelf pakken of u laten bedienen.

Het zou te veel zijn om alles op te noemen. Mocht u een speciaal soort groenten zoeken dan kunt u contact met ons opnemen. groenten.jpg

 

Fruit

Het fruit in Landwinkel de Fruitheerlijkheid is ons paradepaardje. De boomgaard voorziet onze Landwinkel rijkelijk aan seizoensfruit. Meer informatie over ons fruit uit eigen boomgaard klik hier.

Naast al dat heerlijks van eigen land bieden wij ook een assortiment exoten, citrusfruit, zacht en hardfruit aan. ook hier maken we weer onderscheid in biologisch- en gangbaar geteeld fruit in.

 

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.