Heerlijkheid Speciaal

Naast ons vaste bierassortiment worden er ook nog andere bieren gebrouwen. Deze, vaak nog wat specialere bieren worden in kleine hoeveelheid gebrouwen en onder de naam 'Heerlijkheid Speciaal' alleen in onze Landwinkel verkocht. Het bier in deze serie wisselt regelmatig en door de kleine brouwhoeveelheden geldt op=op. Via onze facebookpagina en deze website kunt u op de hoogte blijven wanneer er weer een nieuw 'speciaaltje' verkrijgbaar is.
In deze serie zijn al diverse biertypes gebrouwen, zoals  kuitbier, rookbier, altbier, milkstout, kersenbier en vliertripel.
Nu is er een 'Stout' in de verkrijgbaar. Dit klassieke Ierse bier heeft een droge afdronk. Door toevoeging van geroosterde gerst krijgt het zijn donkere kleur. Op de Britse eilanden is dit één van de meest gedronken bierstijlen. Het geroosterde gerst heeft de overhand in de kleur en de smaak. Dit bier bevat minder koolzuur en heeft een kleine inzakkende schuimkraag. Het alcoholpercentage is 4,8%

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.