IMKERCURSUS

 

Imker Ronald van Doesburg verzorgd bij ons de imkercursus. Ronald is als imker gecertificeerd en bevoegd om het examen af te nemen.

In het voorjaar beginnen we ieder jaar met een cursus. Na het volgen van deze cursus bent u in staat een bijenvolk te verzorgen en honing te oogsten. U heeft dan de beginselen van 'het imkeren' geleerd. Bij een positieve afsluiting bent u in het bezit  van uw diploma met de titel: Imker.

Een gezegde is echter van toepassing op het imkeren:

OEFENING BAART KUNST

De cursus start eind maart/begin april. Uiteraard is er een theoretische en een praktische kant aan de cursus. Alle middelen en toebehoren zijn bij onze imker te koop.

Kosten imkercursus: € 125,-

Lesdagen: op maandagen/ en/of dinsdagen

Tijden: 16.30 uur- 18.30 uur

Graag aanmelden via bijen@heerlijkheidpapendrecht.nl

FOTO:

De imker opleiding: 2015

Imker Ronald zonder kap met zijn cursisten voor de bijenstal

  IMG_1650.JPG

FOTO ONDER: Geslaagd!! 2015

groep_gediplomeerde_imkers.JPG

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.